Gluteeniton taatelikakku






Joulun aikaan pitää aina olla taatelikakku. Onneksi se on melko helppo tehdä ja säilyy hyvin. Oikeastaan maku paranee kun saa muutaman päivän vetäytyä. 

Tälle ohjeelle paras vuoka on noin 1,5 litran vetoinen. Tein kakun sydänvuokaan, joka on suunnilleen litran vetoinen ja kakku paistuessaan hieman pursui reunojen yli.

Taikinaan laitoin 4 dl jauhoja, mutta mahdollisesti olisi saanut olla hieman vähemmän. Ja taikinaan voi vielä upottaa rouhittua suklaata halutessaan. Mielestäni taatelikakku on hyvää ilman suklaatakin.

2 dl vettä
250 g taateleita
150 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5-4 dl Semper fin mix-jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa
(100 g suklaarouhetta)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka valmiiksi.
Kiehauta vesi ja lisää taatelit joukkoon. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes ovat pehmenneet kunnolla. Laita paloiteltu voi taateleiden joukkoon sulamaan.
Soseuta taatelit sauvasekoittimella (tai voi myös sähkövatkaimella vatkata seosta).
Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten esim. pallovispilällä hieman jäähtyneiden taateleiden joukkoon.
Lisää sokeri seokseen.
Mittaa kuivat aineet samaan kulhoon. Nostele jauhot taikinan joukkoon ja lisää vuorotelleen kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Paista 175 asteessa ala/keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile paiston loppupuolella kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.