Oli aivan ihanan makuisia suklaamuffineita. Monesti koostumus on jotenkin kuiva, mutta nämä olivat kyllä kosteita ja ihania. Parhaiten maut pääsee esiin kun muffinit saavat olla puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämmössä.
Vieraiden joukossa oli laktoosittomia, joten päätin tehdä muffinit kokonaan maidottomina. Käytin vehnäjauhoja, koska vieraiden joukossa kaikille se sopi. Jauhot voi hyvin vaihtaa gluteenittomiin, jos tarve vaatii. Ainakin Semperin fin mix-jauhoja menee saman verran kuin vehnäjauhojakin. Joissakin gluteenittomissa jauhoissa on maitoa, kannattaa varmistaa sisältö jos ei saa olla maitoa.
Muffinit
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl appelsiinimehua
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini.
Lisää jauhojen joukkoon kananmunat, sulatettu margariini ja mehu. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan (n. 5 cm halkaisija).
Paista uunin keskitasolla tasalämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute
2 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
60 g maidotonta margariinia
Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe hieman pehmenneen margariinin joukkoon.
Sekoita seosta esim. lusikalla kunnes seos on tasaista.
Pursota tai lusikoi muffinien päälle. Tästä määrästä riittää 12 muffinin ohueen kuorruttamiseen.