Orastavan flunssan kanssa tuntuu, että kaikki voimat on loppu. Jotakin pientä makeaa tekisi kyllä mieli. Onneksi hedelmäkorissa pyöri taas pari aivan liian tummaa banaania, jotka eivät kellekään kelvanneet. Niistä saa oivallisen banaanikakun. Ennen joulua ostin vaniljauutetta, mutta en ole saanut aikaiseksi käyttää sitä mihinkään. Laitoin taikinaan sitä reilusti ja kakusta tuli mukavan vaniljainen. Vielä kun valuttaa kakun päälle sulatettua tummaa suklaata, niin hyvää tulee.
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljauutetta
2 banaania
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Soseuta banaanit ja lisää banaanisose vaniljauutteen kanssa taikinaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita jauhot taikinaan nopeasti.
Kaada taikina 0,75 l vetoiseen vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen vuoasta irroittamista. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Sulata 3-4 palaa tummaa suklaata ja valuta kakun päälle.