Tällä hetkellä menossa tällainen cookie kausi. Mietiskelin millaisia keksejä tulisi vadelma-valkosuklaasta, mutta en löytänyt sitä lähikaupoistani. Päädyin sitten tekemään tavallisesta valkosuklaasta. Rouhin suklaan veitsellä melko isoiksi paloiksi. Keksissä saa olla sattumia.
Taikinasta tulee n.18 kpl keksejä. Laitoin jokaiseen palleroon ruokalusikallisen verran taikinaa. Paistoin pallerot heti, mutta taikinan voi myös pakastaa. Tällöin keskusta jää taikinaisemmaksi ja reunat rapeaksi. Valkosuklaa paahtuu mukavasti uunissa ja tuo hieman kinuskisen maun kekseihin. Ilman pakastamistakin ovat mukavan rapeita, kunhan antaa jäähtyä ritilän päällä rauhassa.
100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl Semper fin mix-jauhoseos
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
120 g valkosuklaata rouhittuna
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin. Lisää kananmuna taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Nostele lopuksi suklaarouhe taikinaan.
Nostele leivinpaperin päälle n. 1 rkl kokoisia nokareita noin 9 kpl/uunipelti. Keksit leviävät uunissa!
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n.8-10 minuuttia. Keksit saavat olla keskeltä pehmeitä, mutta reunan pitäisi olla rapea. Anna keksien jäähtyä uunipellillä noin 5 minuuttia ja nosta sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään.