Mustikkamuffinit kauramurulla






Aamupalaksi teki hirveästi mieli jotain hyvää. Mustikkamuffinit on helppo ja nopea tehdä. Mustikka tuo taikinaan mehevyyttä ja muffinit ovat ihanan kosteita ja meheviä valmiina. Koska kyseessä oli aamupala, halusin muffineihin kuitua ja vähemmän sokeria. Päädyin valitsemaan jauhoiksi tattari- ja kaurajauhot, koska niitä löytyi kaapista. Jostakin syystä meidän jauhokaappi on nykyään melko usein tyhjä. Pitänee käydä useammin kaupassa täydentämässä varastoja.

Taikinasta tulee 12 kpl normaalikokoisia tai 9 kpl isompia muffineita. Jos käytät isompia vuokia paistoaika pitenee n.5-10 min. Kannattaa kokeilla kypsyyttä paiston lopulla.

1,5 dl jogurttia (kreikkalaista)
0,5 dl öljyä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
3 dl mustikoita

Kauramuru:

20 g voita
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl sokeria

Sekoita jogurtti, öljy ja kananmunat keskenään.
Lisää sokerit taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot taikinaan nopeasti sekoittaen niin että taikinan on juuri ja juuri sekaisin. Nostele lopuksi mustikat varoen taikinaan.
Annostele taikina muffinivuokiin.

Valmista kauramuru. Sulata voi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lusikallinen jokaisen muffinin päälle.

Paista muffineita 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.