Gluteeniton vadelmavalkosuklaakakku ystävänpäiväksi



Ystävänpäiväkakuksi pikaisesti vadelmavalkosuklaarahkasta hyydykekakkua. Lisäsin rahkan joukkoon pakastevadelmia ja valkosuklaata tuomaan lisää makua. Sokeria en täytteeseen lisännyt ollenkaan, koska rahka oli melko makeaa omaan makuun. Oikeat vadelmat raikastaa kokonaisuutta.

Kakku on helppo ja nopea valmistaa. Tein sokerikakkupohjan pohjaksi, koska en oikein pidä keksipohjista. Jos haluaa oikaista, niin keksimurskasta ja voista saa nopean pohjan tehtyä. Oikeastaan hyytymisen odotteluun kuluu eniten aikaa, koska täytekin on melko nopea sekoitella.

Suurinta tuskaa tuotti kuvien ottaminen. Pilvisestä säästä ja säätämisestä huolimatta kuvat ylivalottui. No saa näistä jonkinlaisen idean kuitenkin asiasta.

Pohja

1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja

Vaahdota muna ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sihtaa perunajauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällimmäisenä oleva leivinpaperi. Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva pohjapala.

Täyte

2 prk (à 200 g) vadelmavalkosuklaa rahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl vadelmia
50 g valkosuklaata rouhittuna
3 liivatelehteä
0,5 dl vadelmamehua

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sekoita rahka, vadelmat ja valkosuklaa sekaisin. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa.
Kuumenna vadelmamehu kiehumispisteeseen. Liuota liivatelehdet mehuun. Jäähdytä nestettä hieman sekoitellen. Lisää liivatteet ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
Nostele lopuksi kermavaahto seokseen. Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Kiille

200 g vadelmia
1-2 rkl sokeria
1,5-2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Lisää sokeria oman maun mukaan. Ota n. 0,5 dl vadelmasosetta kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja nosta levyltä. Liuota liivate nesteeseen.
Sekoita liivate loppuun vadelmasoseeseen hyvin sekoittaen. Kaada sose kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä tunti.
Koristele kakku vadelmilla ja muilla marjoilla. Sulata valkosuklaasta koristeita.