Gluteenittomat minttusuklaakuppikakut



Minttusuklaapäivän kunniaksi minttusuklaakuppikset. Kohtalaisen helpot ja nopeat tehdä. Näin talviaikaan sain nopeasti jäähdytettyä ulkona kelmun alla. 

Taikinasta tulee 12 keskikokoista kuppikakkua. Käytin muffinipeltiä apuna, koska sillä saa paperivuoat pysymään ryhdikkäinä ja muffinit kohoaa kauniisti. Pitää vain muistaa ettei täytä kuppeja liian täyteen. Puolet tai 2/3 on sopiva määrä taikinaa.

Kuorrutteesta riittää matalalla pursotuksella 12 kuppikakkuun. Jos haluaa tehdä korkeamman pursotuksen, kuorrute riittää noin 6 kuppikakkuun.

Kuppikakut

100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl Semper fin mix-jauhoja
1 dl Virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
10 tippaa piparminttuöljyä

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot ja maito vuorotellen muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa 12 muffinivuokaan. Täytä vuoat noin puoleen väliin, ettei taikina nouse uunissa yli.

Kuorrute

1 levy (n.100 g) Pätkis- suklaata
125 g mascarponea
1 dl vispikermaa

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi.
Sulata suklaa ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon.
Lusikoi pursotinpussiin.