Vaikkapa ystävänpäiväksi ihanan suklaisia, kosteita ja meheviä minttusuklaapaloja. Ajatus lähti kinderpiirakasta ja toteutus on hyvin pitkälti samalla ohjeella tehty. Lopputulos on aivan älyttömän hyvä.
Pohja:
2 dl sokeria
1 dl Semper fin mix-jauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1 dl öljyä
3 kananmunaa
1 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita maito, munat ja öljy keskenään. Sekoita nopeasti kuivien aineiden joukkoon niin, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
Levitä taikina n.30X40 cm vuokaan (leivinpaperin päälle).
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Kreemi:
130 g voita
2,5 dl tomusokeria
5-10 tippaa piparminttuöljyä
Notkista huoneenlämmössä pehmennyt voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Lisää piparminttuöljyä maun mukaan.
Levitä kreemi pohjan päälle tasaisesti. Laita pakastimeen n.15-30 minuutiksi, kunnes päällinen on kunnolla kylmä.
Kuorrute:
150 g maitosuklaata
2 rkl kuohukermaa
4-5 palaa valkosuklaata
Sulata valkosuklaa vesihauteessa, mutta varo ettei suklaan joukkoon roisku vettä.
Paloittele suklaa. Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoittele välillä. Kuumenna seosta varovasti, jos kaikki suklaa ei ole sulanut.
Levitä suklaa kylmän kreemin päälle ja tasoita pinta. Valuta valkosuklaata lopuksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa paloiksi veden alla kuumennetulla kuivalla veitsellä.