Valkosuklaa-vadelmakääretorttu


Voi nam. Yleiskone tuli huollosta ja piti kokeilla miten se toimii. Nopein ajatus oli kääretorttu. Kuppikakuista jäi yli hieman vispikermaa ja mascarponea. Sain samalla käytettyä ne jääkaapista pois. Inhoan nimittäin ruuan pois heittämistä, eikä ollut muutakaan ajatusta niistä tehdä.

Kaakaopohja, valkosuklaa ja vadelmat vain toimii niin hyvin yhteen. Olisi voinut syödä vaikka kuinka monta palaa tätä.

Kääretorttua tehdessä onnistuu parhaiten kun ei paista pohjaa liian kauan. Pohjan pitää olla vain juuri ja juuri kypsää. Ohut pohja on helpompi rullata ehjänä. Ja heti lämpimänä, kun käärii leivinpaperin väliin pohja ei repeä niin herkästi.

Pohja

3 kananmunaa
1 dl sirosokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sihtaa jauhot taikinan sekaan. Nostele jauhot varovasti taikinaan.
Tasoita leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Kääri leivinpaperi rullan sisään. Anna jäähtyä.

Täyte

125 g mascarponea
1 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
100 g vadelmia

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen koko ajan sekoittaen.
Levitä pohjan päälle tasaisesti. Jätä alareunasta n. 4 cm ilman täytettä.
Ripottele vadelmat täytteen päälle.
Rullaa levy leivinpaperia apuna käyttäen.
Laita jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.