Gluteenittomat, kaurattomat suklaahippucookiet


Aloitetaan maaliskuu taas suklaahippucookieilla. Ovat vain niin hyviä ja perheen suosikkeja. Ohje on sama kuin ennenkin, mutta taikinassa ei ole käytetty vehnää tai kauraa. Keksit voi tehdä maidottomiksi maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata käyttämällä.

Suklaahippucookiet

100 g voita tai maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl Semper fin mix-jauhoseosta
120 g suklaata (tummaa-, maito- tai valkosuklaata)

Nosta voi huoneenlämpöön pehmenemään. Rouhi suklaa isohkoiksi paloiksi.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna kokoajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan.
Annostele noin ruokalusikallinen taikinaa palloksi. Jätä uunipellille leviämisvaraa.
Jos taikina on löysähköä voit laittaa taikinan 5 minuutiksi pakastimeen ennen paistoa.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä. Keskiosa saa olla vielä pehmeä.
Anna jäähtyä 5-10 minuuttia uunipellillä ja siirrä ritilän päälle jäähtymään.


 Jos et halua käyttää kaikkea taikinaa, annostele taikinapallot tarjottimelle ja laita pakastimeen. Kun pallerot ovat jäätyneet, nostele pakasterasiaan. Tuoreita keksejä saa aina halutessaan nopeasti pakastimesta. Nosta vain uunipellille ja paista 200 asteessa. Taikinaa ei tarvitse sulattaa. Paistoaika saattaa olla muutaman minuutin pidempi.