Maailman paras pannukakku gluteenittomana





Harvoin tulee tehtyä pannaria, koska perheessä muut eivät niin välitä siitä. Itselle se on varsinaista herkkua. Tämä ohje on kulkeutunut yläasteen köksän tunneilta reseptikansioon. Muutin ohjeeseen vain jauhot gluteenittomiksi ja alkuperäisessä ohjeessa rasvana on käytetty voita.

Ohje kulkee maailman parhaan pannukakun nimellä ja täytyy sanoa, että sitä melkein onkin. Voisin syödä vaikka kuinka monta palaa kerralla. Tarjoile marjojen tai hillon kanssa. Vähän jäätelöä tai kermavaahtoakin voi sekaan heittää, mutta on täydellisen hyvää myös ilman lisukkeita.

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl kaurajauhoja
1 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 dl öljyä

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää kulhoon maito, suola, sokerit ja öljy.
Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja vatkaa jauhot taikinaan.
Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
Vuoraa noin 30 x 40 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla kiertoilmalla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kun taikina on hyytynyt ja pinta saanut kullanruskean värin pannari on valmista.