Vohvelit II





Vohvelipäivän ja maanantain iloksi vohveleita. Kokeilin vähän erilaista taikinaa ja onnistui aika hyvin. Halusin kaurajauhon ja tattarijauhon yhdistelmällä saada vohveleihin kuitenkin kuitua enemmän. Vohvelit tosin jäivät hieman pehmeiksi, mutta kun antaa pinnan saada kunnolla väriä niin pinta on rapeampi. Taikinasta tulee noin 12 vohvelia.


5 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurajauhoja
1,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
0,5 dl öljyä

Vatkaa kananmunat kevyesti rikki. Lisää maito, sokerit, suola ja öljy.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen.
Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Paista kuumalla vohveliraudalla.