Gluteenittomat mustikka-valkosuklaamuffinit



Kesä tulee kovaa vauhtia ja pakastin on edelleen melko täynnä marjoja. Tänä vuonna olen päättänyt, että pakastimen pitää olla tyhjä ennen uutta satoa. Mustikkamuffineihin saa hyvin upotettua mustikoita, mutta mansikat ovat kyllä melkoinen murheenkryyni. Pitänee vain tehdä smoothieita, koska pakastetuista mansikoista ei ole koristeiksikaan.

Mustikkamuffinit ovat meidän perheen suosikki. Tällä kertaa halusin vähän vaihtelua, ja lisäsin taikinaan rouhittua valkosuklaata melko suurina paloina. Ainakin pojalta sain hyväksyvän arvion näistä.

Mustikka-valkosuklaamuffinit

3 dl virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
1,5 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
90 g sulatettua voita (n.1 dl)
3 dl mustikoita
85 g valkosuklaata

Rouhi valkosuklaa veitsellä melko suuriksi paloiksi (1 pala noin 6-8 osaan).  Aseta muffinipellin kolosiin paperivuoat. Taikinasta tulee 12 kpl keskikokoisia muffineita.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. 
Lisää jauhojen joukkoon jogurtti, munat ja voisula. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin. Taikinaa saa olla puolet tai enintään 2/3 vuoasta, ettei taikina kohoa yli uunissa.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kannattaa tarkistaa paiston loppupuolella kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa muffinit ovat kypsiä. 
Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irroitusta.