Marjacrumble





Viime aikoina leivontainspiraatio on ollut kadoksissa. Pakastimessa on kuitenkin vaikka kuinka vielä marjoja. Ennen uutta satoa kaikki pitäisi saada hävitetyksi.

Tein tänään marjacrumblea mustikoista ja vadelmista. Viime viikolla tein raparperista samalla ohjeella, paitsi lisäsin raparperien sekaan sokeria ja crumbleen kanelia. Paistos on parasta hieman lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa.

75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl Semper fin mix-jauhoseosta
0,5 dl sokeria
5 dl pakastemarjoja
(esim. mustikka, vadelma, mansikka)
1 rkl perunajauhoja

 Kaada marjat uunivuoan pohjalle. Sekoita perunajauho marjojen joukkoon.
Sulata voi. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot voisulaan.
Kaada seos marjojen päälle tasaisesti.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia