Aloitin leivonnan pohjasta. Heittelin kaapista löytyviä aineita kulhoon ja katsoin mitä niistä voisi syntyä. Kun uunista tuli ulos onnistunut pohja, mietiskelin teenkö kakkua vai suklaapaloja. Jääkaapista löytyi vadelmavalkosuklaarahkaa, vispikermaa ja pakastimessa on vieläkin paljon vadelmia. Päädyin kokoamaan yksinkertaisen kakun. Ainakin näin arkipäivänä kelpaa hyvin.
Pohja on gluteeniton ja maidoton. Täytettä muuttamalla kakusta saisi kokonaan maidottoman.
Pohja:
2 dl sokeria
2,5 dl Semper fin mix-jauhoseosta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl appelsiinimehua
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy, mehu ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina noin 30 x 40 cm vuokaan leivinpaperin päälle. Napauta vuoka muutama kerta pöytään isoimpien ilmakuplien poistamiseksi.
Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla. Leikkaa kakku kahteen osaan keskeltä.
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vadelmavalkosuklaarahkaa
1-2 rkl sokeria
0,5 dl vadelmia
Kostutukseen: maitoa, mehua tms.
Päälle: noin 2 dl vadelmia, valkosuklaata
Vaahdota kerma pysyväksi vaahdoksi. Lisää rahka ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi vadelmat seokseen.
Kostuta reunoja kevyesti nesteellä. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Ripottele noin 1 dl vadelmia täytteen päälle ja raasta valkosuklaata vadelmien päälle.
Aseta toinen puolikas täytteen päälle. Kostuta pohjaa kevyesti. Levitä kakun päälle loput täytteestä ja ripottele loput vadelmat pinnalle. Raasta koristeeksi valkosuklaata vadelmien päälle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.