Letut riisijauhoista



Ostin riisijauhoja kokeiltavaksi. Nopealla googlauksella tulokseksi tuli, että riisijauhoilla saa hyviä lettuja. No letuthan on ihania. Ei muuta kuin kokeilemaan. Päätin kokeilla samalla ohjeella mitä yleensä käytän vehnäjauholettuihinkin. Tuli mukavan ohuita ja maistuikin hyvältä.





Letut riisijauhoista

2 kananmunaa
3 dl kevyt maitoa
0.5 tl suolaa
0.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl riisijauhoja
1 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen voita tai öljyä 

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää maito ja suola. Vatkaa jauhot nesteiden joukkoon ja lisää rypsiöljy. Anna taikinan turvota 20-30 minuuttia. Paista kuumalla pannulla ohuita lettuja. Ripottele valmiin letun päälle sokeria. Levyn kuumuutta kannattaa säädellä paiston aikana, että letuista tulisi sopivan ruskeita.