Valkosuklaakreemi kakun kuorrutukseen



Valkosuklaakreemi on helppo ja hyvänmakuinen kakunkuorrute. Tähän ei vaadita lämpömittareita tai muita erikoisuuksia, sähkövatkain riittää. Voi ja tomusokeri vaativat kunnon vaahdotuksen, aikaa kuluu vähintään 5 minuuttia. Sitten vain muut ainekset sekaan ja kreemi on valmis. Huoneenlämmössä kreemi on pehmeää, mutta jääkaapissa kovettuu, joten kakku kannattaa ottaa hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kylmä kreemi halkeaa helposti leikattaessa.

Käytän kreemiin mascarponea ja normaalisuolaista voita. Omaan makuun normaali maustamaton tuorejuusto on liian suolaista ja tekee kreemiin suolaisen maun, mutta mascarponella tulee sopivan makuista.


100 g voita
100 g mascarponea
2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja tomusokeri kevyeksi vaahdoksi. Vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi, kun se on valmista.
Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen.
Aloita kakun kuorruttaminen ohuella murukerroksella. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Lisää kerroksia tarpeen mukaan kunnes kakussa on haluttu ulkonäkö. Laita kakku jokaisen kerroksen lisäyksen välissä jääkaappiin.