Gluteenittomat porkkanasämpylät



Aurinkoisen päivän kunniaksi päätin tehdä aamupalaksi porkkanasämpylöitä. Monesti olen porkkanasämpylöihin pettynyt, mutta näistä tuli tosi hyviä. Taikina kohotetaan vain kerran. Ohje on gluteeniton, mutta kaikille keliaakikoille ei kaura tietysti sovi.

Porkkanasämpylät (n.9 kpl)
3 dl vettä
1 tl psyllium
2 tl kuivahiivaa
0,5-1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna

Laita kulhoon n. 42 asteista vettä ja sekoita psyllium veteen. Anna turvota 5-10 minuuttia.
Sekoita kaurajauhot, kaurahiutaleet ja kuivahiiva keskenään.
Lisää veden joukkoon suola, öljy ja hunaja. Sekoita kaurajauhot ja hiutaleet taikinaan.
Lisää gluteenitonta jauhoseosta vähän kerrallaan kunnes taikina on pehmeää, mutta käsiteltävää. 
Sekoita lopuksi porkkanaraaste taikinaan.
Muotoile taikina tangoksi jauhotetulla alustalla ja leikkaa 9 osaan.Pyörittele käsin palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Kohota 0.5-1 tunti liinan alla.
Paista 200 asteessa kiertoilmalla (tasalämmöllä n.225 astetta) n.20-25 minuuttia kunnes ovat saaneet väriä ja tuntuvat kypsiltä.