Gluteeniton mustikkapiirakka rahkatäytteellä



Pitkästä aikaa sain inspiraation leipoa. Muutamia ajatuksia olen kehitellyt, mutta kannattaisi varmaan kirjoittaa yön pimeinä tunteina saadut ideat paperille, koska tuppaavat unohtumaan helposti. Tähän mustikkapiirakkaan ajatus syntyi ex tempore jääkaapissa lymyilevästä sitruunarahkasta. Lapseni varoitteli jo etukäteen ettei pidä mustikkapiirakasta eikä aio syödä tätäkään. Ilmeisesti kuitenkin piirakka onnistui joten kuten, koska yli puolet siitä hävisi heti parempiin suihin.
Pohja:

3 dl Myllärin vaalea gluteeniton jauhoseos
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita

Täyte:

4 dl mustikoita
200 g sitruunarahkaa
1 kananmuna

Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla (helpottaa valmiin piirakan poistamista vuoasta).
Laita uuni kuumenemaan 175°C. Aloita pohjan valmistus sulattamalla voi.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat ja voisula jauhojen sekaan. Sekoita taikina nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja levitä lusikalla suunnilleen joka puolelle vuokaa tasaisesti.
Ripottele (pakaste)mustikat taikinan päälle tasaisesti.
Sekoita rahka ja kananmuna tasaiseksi ja kaada mustikoiden päälle. 
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla (2/5) noin 40-45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.