Ostin heräteostoksena rasiallisen puolukoita. Pyörittelin mielessäni kakkutäytettä, muffineita tai piirakkaa. Lopulta päädyin onneksi tekemään tätä piirakkaa. Pohjasta tuli mukavan pehmoinen. Puolukat olivat juuri sopivan makuisia, ei liian happamia.
Päädyin kokeilemaan pohjassa Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Toimivat erittäin hyvin. Pelkäsin liian rakeista koostumusta, mutta kypsässä pohjassa en sellaista huomannut.
Pohjan alkuperäisen ohjeen löysin Valion sivuilta. Jälleen kerran vähän muokkailua ja erittäin helppo piirakka on valmis. Tein taikinan noin 24 cm piirakkavuokaan ja pohjasta tuli melko paksu. Jos tekee isompaan vuokaan kannattaa paistoaikaa vähentää.
Puolukkapiirakka kauramurulla
2 kanamunaa
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 dl kevyt maitoa
Päälle:
2-3 dl puolukoita
Kauramuru:
30 g voita
0.5 dl ruokosokeria
1 dl kaurahiutaleita
Vatkaa kananmunat kevyesti käsin rikki ja lisää sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kananmunien joukkoon. Sekoita vielä sulatettu voi ja maito nopeasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Ripottele puolukat piirakan päälle suunnilleen tasaisesti.
Valmista muruseos. Sulata voi. Lisää voisulaan sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja ripottele muruseos puolukoiden päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.