Helppo ja nopea marjapiirakka



 Juhannus on mennyt ja edelleen tuskailen pakastemarjojen kanssa. Olen keittänyt kiisseliä, tehnyt piirakoita ja syönyt aamupuuron marjojen kera. Ja aina pakstimesta vain marjoja riittää. Ihan kohta pitää ostaa uudet mansikat pakastimeen ja vanhoja ei saisi enää silloin olla. Epätoivo meinaa iskeä.

Tällä kertaa tein marjapiirakan mansikoista ja mustikoista. Päälliseen laitoin vielä melkein hävikkiin joutuneen kreikkalaisen jogurtin. Alkuperäinen ohje löytyy K-ruoka sivustolta. Muutamia muutoksia tein ohjeeseen, kuten vaihdoin jauhot gluteenittomiin.

Pohja:

100 g voita
2 dl Virtasalmen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:

6-7 dl (pakaste)marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita)
2 rkl perunajauhoja
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Voitele noin 26 cm piirakkavuoka. Sulata voi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi ja kananmuna. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot. Kaada pohjan päälle.
Sekoita jogurtti, kananmuna ja sokerit keskenään. Kaada tasaisesti marjojen päälle.
Paista uunin keski-/alatasolla tasalämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes päällinen on hyytynyt.