Juhannuksen mansikkarahkakääretorttu


Juhannuksen kahvi/teepöytään meillä pääsi mansikkarahkakääretorttu. Kaupassa ahdistuin väkimäärästä niin, että tuoreet mansikat jäivät kauppaan. Käytin täytteeseen siis pakastemansikoita. Laitoin mansikat kohmeisina täytteeseen ja tarjoilu tapahtui puolen tunnin kuluttua täytöstä. Mansikat eivät ehtineet vetistää täytettä, mutta helle meinasi vetistää kermavaahdon.

Kuumalla ilmalla kerma kenkkuilee, joten jos mahdollista vältä käyttöä. Jos pitää vaahdottaa kermaa helteellä, kulho kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastimeen ennen vaahdotusta viilentymään ja kerma jääkaappikylmänä kulhoon. Eikä kannata valmista leivonnaista seisottaa huoneenlämmössä tarpeettomasti, vaan nostaa vasta juuri ennen tarjoilua pöytään.

Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl Semperin fin mix-jauhoseosta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi pysyväksi vaahdoksi. Kun vaahdon pinnalle jää taikinalla piirretty kuvio hetkeksi vaahto on valmista. Sihtaa jauhot taikinaan ja nostele pallovatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperille. 
Paista uunin keskitasolla  200 asteessa n.8 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista, pohjan pitää olla kypsä, mutta se ei saa kuivua. Seuraa siis tarkasti kypsymistä.
Sokeroi puhdas leivinpaperi hyvin. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Anna päällimmäisen leivinpaperin jäädä paikalleen ja laita kostutettu astiapyyhe paperin päälle jäähtymisem ajaksi.
Kun pohja on jäähtynyt, irroita leivinpaperi ja levitä täyte pohjalle.

Täyte:

200 g mansikkarahkaa
2 dl vispikermaa
2-3 dl mansikoita paloina
2 rkl tomusokeria

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja tomusokeri.  Vatkaa tasaiseksi.
Sekoita lopuksi mansikan palat täytteeseen.
Levitä täyte pohjan päälle, jätä toiselle pitkälle sivulle noin 5 cm ilman täytettä.
Rullaa pohja leivinpaperin avulla rullalle, täytteettä oleva alue jää viimeiseksi ja muodostaa pohjasauman.
Kääri leivinpaperi rullan ympärille ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.