Kuumalla ilmalla kerma kenkkuilee, joten jos mahdollista vältä käyttöä. Jos pitää vaahdottaa kermaa helteellä, kulho kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastimeen ennen vaahdotusta viilentymään ja kerma jääkaappikylmänä kulhoon. Eikä kannata valmista leivonnaista seisottaa huoneenlämmössä tarpeettomasti, vaan nostaa vasta juuri ennen tarjoilua pöytään.
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl Semperin fin mix-jauhoseosta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi pysyväksi vaahdoksi. Kun vaahdon pinnalle jää taikinalla piirretty kuvio hetkeksi vaahto on valmista. Sihtaa jauhot taikinaan ja nostele pallovatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperille.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.8 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista, pohjan pitää olla kypsä, mutta se ei saa kuivua. Seuraa siis tarkasti kypsymistä.
Sokeroi puhdas leivinpaperi hyvin. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Anna päällimmäisen leivinpaperin jäädä paikalleen ja laita kostutettu astiapyyhe paperin päälle jäähtymisem ajaksi.
Kun pohja on jäähtynyt, irroita leivinpaperi ja levitä täyte pohjalle.
Täyte:
200 g mansikkarahkaa
2 dl vispikermaa
2-3 dl mansikoita paloina
2 rkl tomusokeria
Vaahdota kerma. Lisää rahka ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.
Sekoita lopuksi mansikan palat täytteeseen.
Levitä täyte pohjan päälle, jätä toiselle pitkälle sivulle noin 5 cm ilman täytettä.
Rullaa pohja leivinpaperin avulla rullalle, täytteettä oleva alue jää viimeiseksi ja muodostaa pohjasauman.
Kääri leivinpaperi rullan ympärille ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.