Yhden kulhon brownie






Jo muutaman viikon olen himoinnut suklaakakkua. Viikot vain vierivät, eikä koskaan ole aikaa valmistaa kakkua. Ruokaideoita miettiessä törmäsin yhteishyvän sivuilla yhden kulhon suklaabrowniekakun ohjeeseen. Ohje oli hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä (tosin tiskiä tulee aina enemmän kuin yksi kulho), joten tuumasta toimeen.

Muutin ohjeen jauhot gluteenittomiksi. Mielestäni noin 50 % tumma suklaa on melko makeaa, joten vähensin sokerin määrän 1 dl. Jos pitää makeammasta, kannattaa laittaa ohjeen mukaan 2 dl sokeria. Käytin ohjeessa myös normaalisuolaista voita, joten jätin lisätyn suolan pois.

Brownien pinnasta tuli rapea ja sisällöstä pehmeää. Gluteenittomilla jauhoilla pohja jäi kovinkin murenevaiseksi, mutta maku oli loistava. Eipä juuri täydellisempää yhdistelmää löydy, kuin suklaa, vaniljajäätelö ja makeat mansikat. Nam!

Brownie:

200 g tummaa suklaata
175 g voita
1-2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl Semper fin mix-jauhoseosta

Vuoraa noin 22-24 cm vuoka leivinpaperilla (tai irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat).
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa voin joukkoon. Anna suklaan sulaa muutaman kerran sekoitellen. Lisää suklaasulan joukkoon sokeri.
Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon, kun suklaaseos hieman jäähtyy.
Lisää suklaaseokseen kananmunat hyvin sekoittaen esim. pallovispilällä.
Nostele lopuksi jauhot seokseen.
Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa olla juuri ja juuri kypsä, keskiosan pitää jäädä mehevän kosteaksi.