Gluteeniton porkkanapiirakka



 Omaan muutamia pakkomielteitä. Yksi niistä on täydellisen porkkanakakun/-piirakan reseptin löytäminen. Tässä ohjeessa pohja on kosteahko ja kuorrute kevyen vaahtomainen. Kalorit eivät kuitenkaan ole kevyet tässä makeassa kokonaisuudessa. Pienikin pala riittää tyydyttämään makean himon.
Pohja:

1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
150 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2 dl Virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl Semper fin mix-jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta 
(n.4 isohkoa porkkanaa pienellä terällä)

Sekoita kulhossa sokerit, voisula ja kananmunat.
Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon.
Lisää kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon ja nostele lopuksi porkkanaraaste taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperin päälle noin 30 x 40 cm kokoiseen vuokaan. Jos haluat paksumman piirakan tee pienempään vuokaan ja pidennä hiukan paistoaikaa.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Anna kypsän pohjan jäähtyä hyvin.

Kuorrute:
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa 

Nosta voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön hetkeksi.
Notkista hieman pehmennyt voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan hyvin vatkaten.
Vatkaa voi-tomusokeriseosta noin 5 minuuttia kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää tuorejuusto muutamassa erässä, vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.
Levitä lusikalla jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Leikkaa sopivan kokoisiksi neliöiksi terävällä veitsellä.