Punaherukka-omarmuffinit



Vihdoinkin sain aikaiseksi leipoa jotain. Työstä palautuminen vie nykyään paljon aikaa ja energiaa. Huomaa monesti olevansa liian väsynyt ajattelemaan luovasti. Näihin muffineihin sain ajatuksen työkaverilta, joka oli leiponut punaherukka-omarkahvikakkua. Omarin makeus ja punaherukoiden kirpeys sopivat todella hyvin yhteen. Keitin omar-karkeista vielä päälle kinuskikastiketta. Kastike ei vain oikein halunnut pysyä muffinin päällä, joten valutin vain kastiketta muffinin päälle ennen syöntiä.
Punaherukka-omarmuffinit
3,5 dl vaalea gluteeniton jauhoseos
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
150 g (2-3 dl) punaherukoita
100 g Omar-karkkeja  

Paloittele Omar-karkit 3-6 osaan.
Mittaa kuivat aineet kulhoon.
Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, öljy ja kananmunat. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Nostele lopuksi herukat ja Omar-karkit taikinan joukkoon.
Lusikoi taikina 12 muffinivuokaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffini on kypsä. Kokeile tikulla kypsyyttä 15 minuutin kohdalla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, muffini on kypsä.

Kinuskikastike

noin 70 g Omar-karkkeja
0,5 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma kattilassa. Lisää Omar-karkit kattilaan. Anna karkkien sulaa miedolla lämmöllä. Sekoittele seosta välillä. Kun karkit ovat sulaneet kerman joukkoon kokonaan, nosta kattila liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoilua.