Maitosuklaa uunidonitsit gluteenittomista jauhoista



Blogissa on taas pitkään ollut hiljaiseloa. Työt ovat vieneet kovasti aikaa leivonnalta. Koko viime viikon himoitsin jotain suklaista, joka ei kuitenkaan ole pelkkää suklaata.

Viikonloppuun mennessä ajatus suklaisista donitseista oli vallannut kaikki ajatukset. Toimeen oli siis ryhdyttävä välittömästi lauantaina kotiin päästyä.

Ensin pikainen kaappien ratsaus ja suurin osa aineksista tuttuun reseptiin löytyi kaapeista. Hieman sovellusta ohjeeseen ja toimeen. Onneksi tämä on hyvin nopea resepti, eikä leivonnasta synny paljoa tiskiä. Univelkaisilla aivoilla ei olisi jaksanut massiivista siivousurakkaa.

2 dl virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
75 g voita

Voitele donitsivuokien kolot öljyllä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata voi. Avaa pursotinpussi valmiiksi korkeaan astiaan. Pursotinpussin voi leikata jo valmiiksi auki kärjestä ja laittaa pienen pussin sulkijan estämään taikinan valumisen täytön aikana.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita sulatettu voi, huoneenlämmössä vähän lämmennyt kerma ja kananmuna toisessa astiassa.
Sekoita nesteet nopeasti jauhojen joukkoon. Kaada taikina pursotinpussiin.
Pursota jokaiseen donitsivuoan koloon noin puoliväliin taikinaa. Anna taikinan turvota hetki.
Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Donitsien pitäisi olla juuri ja juuri kypsiä. Donitsit kuivuvat liian pitkästä kypsennysajasta.
Anna jäähtyä hetki ja irroita vuoasta varovasti.

Sulata 120 grammaa maitosuklaata kapeahkossa kulhossa. Dippaa donitsin päälliosa suklaassa, pienellä lusikalla voi korjailla tyhjät kohdat kauniiksi. Ripottele lopuksi nonparelleja, pähkinärouhetta tai karkkirakeita donitseille.