Gluteenittomat suklaamuffinit äkilliseen leivontainspiraatioon




Maanantai-päivä vaati ehdottomasti suklaata. Kaapista löytyi muffineihin aineet. Onneksi tähänkään ohjeeseen ei kulu kovin paljoa aikaa. Voin ja sokerin vaahdottaminen vaatii tietysti kärsivällisyyttä, mutta sekin lopulta on aika pieni vaiva. Pursotukset tein Wiltonin 1M tyllalla. Ehdoton suosikki pursotuksiin.

Suklaamuffinit

100 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl Semper fin mix-jauhoja
1 dl Virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset
 kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot ja maito kahdessa erässä vuorotellen taikinaan.
Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan.
Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat valmiit. Anna jäähtyä.

Kuorrute

150 g mascarponea
2 dl vispikermaa
150 g suklaata

Sulata suklaa esim. vesihauteessa varovasti.
Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Jatka vaahdottamista kunnes seos on jämäkkää. Sekoita suklaasula joukkoon tasaisesti.
Lusikoi massa pursotin pussiin. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle.