Gluteeniton omenakakku


 Kaksi kuukautta painanut kouluhommia ja töitä vuorotellen eikä tyhjiä hetkiä ole ollut. Nyt yhtäkkiä ei ollutkaan viikonloppuna mitään tehtävää, koska ensimmäinen jakso koulutöitä saatiin päätökseen. Jotain piristystä tällaiseen sateiseen päivään kaipailin. Sattui olemaan kotimaisia omenoita korissa ja ajattelin omenapiirakkaa väsäillä. Tästä tuli kuitenkin melko paksu ja kakkumainen, joten tästä tuli omenakakku. Tarjoilin kakun vielä vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Voi että mitä herkkua!

Omenakakku

2 dl Semper fin mix-jauhoseos
1 dl gluteeniton kaurajauho
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 kananmunaa 

Päälle: 3-4 pienehköä omenaa,
1-2 tl kanelia, 1 rkl sokeria

Voitele vuoka (n.22 cm) tai vuoraa leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
Lisää voi, kananmunat ja jogurtti jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuoan pohjalle. Laita uuni kuumenemaan 175°C.
Kuori tarvittaessa omenat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot taikinan päälle limittäin.
Ripottele päälle kaneli ja sokeri.
Paista uunin ala/keskitasolla (meidän uunissa 5 tasoa, paistoin toiseksi alimmalla) noin 45-50 minuuttia. Kokeile paiston loppuvaiheessa kakun keskeltä kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on valmis.