Syksyistä leivontaa puolukka-mascarponepiirakan muodossa

Olen jonkun kuukauden säilytellyt mascarponea jääkaapissa, koska olen suunnitellut juustokakun tekoa. Luulin että päiväystä olisi ollut vielä jäljellä. Pikainen kurkistus purkin pohjaan osoitti luuloni vääräksi. Sitten vain äkkiä mascarpone käyttöön.

En pidä puolukasta pelkiltään, joten yhdistän mielelläni happaman puolukan ja kermaisen mascarponen. Mascarpone on hyvin miedon makuista ja lisäsin seokseen vielä vaniljauutetta. Seoksen koostumus ja maku muistuttivat kovasti sulanutta vaniljajäätelöä. Piirakasta tulee oikein syötävää.

Pohja:

75 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna hyvin vaahdon sekaan.
Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 22 cm piirakkavuoka. Taputtele jauhotetuilla käsillä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka pakastimeen noin 5-10 minuutiksi. Valmista täyte sillä aikaa.

Täyte:

n. 5 dl puolukoita
250 g mascarponea
1 kananmuna 
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta

Mittaa kulhoon mascarpone, kananmuna ja sokerit. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Asettele puolukat piirakkavuoan pohjalle tasaisesti. Kaada täyte puolukoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.