Gluteenittomat vohvelit



Joulukuussa onkin ollut hiljaista täällä blogin puolella. Kaikki koulutyöt ovat vieneet hirveästri energiaa eikä keittiössä ole tehty mitään. Jouluksi piti leipoa taatelikakkuakin, mutta enpä ole ehtinyt moiseen vieläkään ja vuosikin vaihtuu ihan kohta! Joulun pyhinä tein näitä gluteenittomia vohveleita ja jaan reseptin nyt tähän. 

Olen jonkin aikaa mietiskellyt riisijauhojen käyttöä vohveleissa rapeamman lopputuloksen saamiseksi. Rapeita näistä tulikin, mutta ne pitää syödä heti paistamisen jälkeen. Jäähdyttyään olivat koostumukseltaan jo veltompia. Taikinasta tulee noin 10-12 kpl riippuen paistolevyn koosta.

5 dl maitoa
3 kananmunaa
2 dl riisijauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl merisuolaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl öljyä

Vatkaa munat kevyesti.  Lisää maito, suola ja sokeri.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna-maitoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi öljy.
Anna taikinan turvota puoli tuntia.
Paista kuumalla, öljytyllä vohveliraudalla.
Tarjoile heti hillon kera.