Appelsiinisuklaa cookie pops gluteenittomista kekseistä



Pöydällä on nyt monta viikkoa lojunut suklaakeksipaketti. Alun perin ostin keksejä paistettua appelsiinijuustokakkua varten. Inspiraatiota ei vain koskaan tullut tehdä koko kakkua.

Ystävänpäivä kolkuttelee ovella ja mietin mitä voisin leipoa. Kakku ei edelleenkään ollut mieluisa ajatus. Sitten illalla juuri ennen nukkumaanmenoa iski ajatus cookie popseista. Heti aamulla oli ryhdyttävä toimeen. Onneksi ovat helpot ja nopeat tehdä.

Yksi suosikki suklaamakuni on fazerina. Näissä pääsin melko lähelle sitä makua. Ostamissani kekseissä koostumus oli hieman jauhoinen, mutta en pitänyt koostumusta kovin huonona. Ihan hyvin teen kanssa pystyi nauttimaan suklaapalleron tai kaksi.

Cookie pops

100 g gluteenittomia suklaatäytekeksejä 
(Dominon tapaisia)
70 g appelsiinituorejuustoa

100 g maitosuklaata

Koristeluun:

4-6 palaa valkosuklaata
pinkkiä pastaväriä 

  1. Laita keksit ja tuorejuusto blenderiin. Aja tasaiseksi massaksi.
  2. Pyörittele massasta palloja (helpompi kertakäyttökäsineet kädessä). Laita pallot lautasella noin 20 minuutiksi jääkaappiin.
  3. Sulata suklaa kapeahkossa astiassa (esim. muki).
  4. Pyörittele pallot sulatetussa suklaassa kauttaaltaan. Nosta haarukalla leivinpaperin päälle.
  5. Sulata valkosuklaa. Sekoita varovasti tippa pinkkiä elintarvikeväriä suklaan joukkoon.
  6. Laita suklaa esim. pieneen pursotinpussiin (lämpöä kestävään) ja vedä pallojen yli muutaman kerran viivoja. 
  7. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. 
  8. Laita tiiviiseen rasiaan jääkaappiin odottamaan tarjoilua.