Suklainen mutakakku


Hupsis. Taas on kuukausi kulunut ja ihan nurkan takana on jo kesäkuu. Kouluhommia on taas urakalla tehty. Tietokoneen vieressä istuessa alkaa aina tekemään mieli jotain teekupposen kanssa (joka ei siis tietenkään ole linjoille hyväksi).

Mutakakku on aina melko varma leipomus tällaisiin tilanteisiin (ja erittäin kevyt 😅). Tässä taikinassa maistuu oikea suklaa. Olen taikinaa testaillut erilaisilla koostumuksilla, mutta tällä ohjeella tuli ainakin oikein sopiva suuhun. Tosi hyvää!

Gluteeniton mutakakku

100 g voita
120 g tummaa hyvälaatuista suklaata
1 dl sokeria
2 dl Semper fin mix -jauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
 2 kananmunaa


  1. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Laita paloiteltu suklaa sulamaan voin joukkoon.
  2. Lisää sokeri ja vaniljasokeri suklaa-voisulan joukkoon.
  3. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan seokseen. Sekoita varovasti, ettei muodostu kovasti ilmakuplia.
  4. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  5. Kaada taikina n. 20 cm vuokaan (vuoraa leivinpaperilla, jos haluat nostaa kakun vuoasta ehjänä).
  6. Paista 175°C uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Paistoaika vaihtelee vuoan koosta riippuen, joten kannattaa seurata paistoa tarkasti. Kakku saa olla hieman höllyvä vielä keskeltä.
  7. Tarjoile hieman lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa.