Halloumipasta





Viime kesänä tästä halloumipastasta tuli oma go to -resepti. Innoituksen reseptiin sain uunifetapastasta. Kesällä tätä tulee tehtyä melko usein, koska todella helppoa heittää kasvikset uuniin ja samalla pasta kiehuu kattilassa. Halloumi nopeasti pannulle ja valmis!

Itse olen tykästynyt Rummon gluteenittomaan pastaan, mutta voi tehdä ihan tavallisellakin spagetilla. Ja gluteenitonta pastaa ei kannata missään nimessä keittää liikaa eli tarkkana keittoaikojen kanssa!


n.200 g (2 annosta) spagettia
n. 200 g halloumijuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
1 suippopaprika
½ chili (tulisuus huomioiden)
Mustapippuria
Ripaus suolaa
Öljyä
 
  1. Keitä spagetti al dente pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita kirsikkatomaatit, pilkotut paprikat ja chilit sopivaan uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lorauta öljyä koko satsin päälle.
  3. Paista uunin keskitasolla 225°C noin 20 minuuttia tai kunnes paistos on saanut sopivasti väriä ja tomaatit kypsyneet.
  4. Paista halloumiviipaleisiin paistinpannulla väriä.
  5. Sekoita kuuma spagetti uunivuoassa tomaattien ja paprikan sekaan. Nosta halloumiviipaleet pastan päälle.
  6. Syö annos heti