Helppo ja nopea gluteeniton mustikkapiirakka


Mustikka-aika on käsillä. Mietiskelin pitkään mustikkamuffinien tekoa, mutta jotenkin ei nyt inspiroinut kuitenkaan. Halusin leipoa jotain hyvin yksinkertaista ja helppoa, joten sekoittelin tälläisen pohjataikinan tällä kertaa. Kaunis hän ei ole, mutta vaniljajäätelön kanssa erittäin hyvää. (Eikä näköjään kuvaaminenkaan oikein inspiroinut vaan otin nopean räpsäisyn ennen parempiin suihin katoamista 😋)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl Semper fin mix -jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 dl kevyt maitoa
 Päälle:
5 dl mustikoita

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö). Vuoraa leivinpaperilla noin 30x40 cm vuoka.
  2. Vatkaa kananmunat kevyesti rikki. Lisää joukkoon sokeri.
  3. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet kananmunien joukkoon.
  4. Lisää taikinaan voi ja maito vuorotellen muutamassa erässä. Sekoita nopeasti juuri ja juuri tasaiseksi.
  5. Kaada vuokaan ja ripottele päälle mustikat.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Seuraa paiston loppuvaiheessa kypsyyttä.