Loppukesän sadosta gluteenittomat vadelma-mustikkamuffinit

 Olen yrittänyt taas järkeistää ruokavaliota, koska korona-aika on ollut aika katastrofi. Tiedän olevani tunnesyöjä. Tämä jatkuva epävarmuus näinä aikoina on ollut vain erittäin kuluttavaa ja tulee syötyä turhan paljon herkkuja. Nyt kaikki kypsyvät marjat innoittivat leipomaan ja tämä ohje on luottoreseptini: nopea eikä tiskiä tule juuri ollenkaan. 

Metsät on nyt täynnä vadelmia ja mustikoita. Heitin molempia tähän muffinitaikinaan. Olenkohan jakanut tätä gluteenittomana täällä blogissa ollenkaan? Varmasti olen, mutta en juuri nyt löytänyt sitä. Laitoin jauhoiksi mitä kaapista löytyi ja tosiaan mitkä tahansa marjat käy tähän ohjeeseen.

Mustikkamuffinit

2,5 dl Semper fin mix -jauhoseos

1 dl tumma riisijauho

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g sulatettua voita

3 dl marjoja (esim. mustikka ja vadelma)

  1. Mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää kuiviin aineisiin kananmunat, maito ja voi. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
  3. Lisää marjat varovasti sekoittaen.
  4. Annostele taikina 12 muffinivuokaan.
  5. Paista uunin keskitasolla 175°C noin 15-20 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa.
  6. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.