Sunnuntaiaamun raejuustoletut

 

Letut on ihania. Raejuustoletut on ihana aamupala sunnuntaiaamuun (tai muulloinkin jos on puoli tuntia ylimääräistä aikaa). Taikinan hurauttaa hetkessä ja paistaakin kohtuullisessa ajassa. 

Tällä kertaa minun paistinpannu oli liian kovalla lämmöllä ja lettujen pinta kärähti hiukan turhan tummaksi. Toisaalta reunoista tuli ihanan rapeat ja letut oli keskeltä pehmeitä. Hieman jäisten marjojen kanssa niin namia. Vadelmat ja pensasmustikat ovat oma suosikki näiden lettujen kanssa. Ja nälkä pysyy tällä setillä loitolla useamman tunnin.



1 dl raejuustoa
1 kypsä banaani
1 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa 
0,25 tl leivinjauhetta
(vaniljauutetta)
 
Paistamiseen: öljyä tai voita

  1. Mittaa kaikki aineet korkeareunaiseen astiaan tai blenderiin. Hurauta blenderillä tai sauvasekoittimella taikina tasaiseksi.
  2. Nostele keskilämmöllä olevalle pannulle ruokalusikalla nokareita.
  3. Paista kunnes taikina on hyytynyt ja käännä lettu hetkeksi. Nosta kypsät letut pois pannulta. Omalle (28 cm halkaisija) paistinpannulle menee 4-5 lettua kerralla.