Kaura-omenapaistoksen leivontaa lohtusyömiseksi



Korona-aika on saanut aikaan jatkuvan nälän. Tai ei se varsinaisesti ole nälkää vaan ennemminkin lohtusyömistä. Koko ajan pitäisi olla napostelemassa jotain ja teen juonti on lähtenyt ihan käsistä, yhtäkkiä huomaa aamupäivän aikana juoneensa 6 kupillista teetä ja olo on tärisevä ja päänsärkyinen.

Teekupillisen kanssa on siis mukava aina syödä jotain, mutta olen ollut todella laiska leipomaan. Suklaata on siis kulunut enemmän kuin olisi suositeltavaa, mutta suklaa on alkanut maistua liian makealta. Päätinpä siis tällä viikolla tehdä jotain mukavaa iltapäiväteelle.

Blogin uudistamisprosessissa olen nyt katsellut olosuhteiden pakosta taas vanhoja postauksia, vaikka hieman kyllä kauhistuttaa nuo vanhat kuvat. Tein siis arkistojen kätköstä kaura-omenapaistosta iltapäivän iloksi. Tuunailin taas tietenkin vähän ohjetta sen mukaan mitä kaapista löytyi.


Omenapaistos

75 g voita

2,5 dl kaurahiutaleita

0,5-1 dl sokeria 
1 tl vaniljauutetta

  2 kirpsakkaa omenaa

kanelia



Sulata kattilassa voi. Sekoita sulatetun voin joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja vaniljauute. Kuori ja paloittele omenat reiluiksi paloiksi. Ripottele omenien päälle kanelia. Lusikoi omenoiden päälle kauraseos. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa lämpimänä. Seuraavana päivänä jääkaappikylmänä ilman jäätelöä toimi ihan hyvin myös 😋.